Finanskrisen påvirker ikke ferienI en undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for Apollo svarer hele 86 prosent av de spurte at finanskrisen i liten grad eller ikke i det hele tatt vil påvirke deres ferieplaner i 2009.

Hele 38 prosent svarer at det er helt sikkert eller ganske sannsynlig at de vil bestille en ferie til ”Syden” i første halvår av 2009.

– Dette er svært gledelig. Vi har antatt at feriereisen er noe av det nordmenn sist vil gi avkall på, krise eller ei. Men at 38 prosent av Norges befolkning, drøye 1,4 millioner mennesker, sier de vil til ”Syden” i løpet av første halvår, – det er fenomenalt og gode nyheter for hele bransjen, sier Leo Berbu, administrerende direktør i Apollo Norge.

Totalt har rundt en million nordmenn reist på charterferie hvert år de siste årene.

Trender for 2009

Apollo har, trass i oppløftende tall fra undersøkelsen, liten tro på å kopiere toppåret 2008 men ser en jevn og stabil bookinginngang frem mot sommeren 2009. Selskapet leser noen klare trender ut fra bookingtallene.

De tradisjonelle reisemålene holder stand, og begrepet retrocharter som viser til destinasjoner som kommer tilbake har vist seg å være levedyktig.

– Vi tror at noe av grunnen er at barna som dro på charter på 70-tallet nå er blitt foreldre selv og tar med seg sine egne barn for å oppleve stedet de har minner knyttet til, sier informasjonssjef Helen Begby i Apollo.

En annen tydelig trend er østlige deler av Middelhavet med Hellas og Kroatia. – Drar man til Kroatia har man ganske kort flyreise, det er lavt prisnivå, krystallklart vann og hyggelige småhoteller. Hellas lokker nordmenn og vi ser en klar effekt av filmen Mamma Mia.

Mange vil kombinere sol, strand og vann med å se stedene filmen ble spilt inn. De vil oppleve strendene, kirken, naturen og stemningen. Det er øyene Skiathos og Skopelos hvor filmen er spilt inn som selger best. Ved utgangen av desember var allerede tre av 10 seter på sommeren flygninger booket, sier Begby.

Apollo 10 år i Norge
På de 10 årene som er gått siden oppstarten i Norge har selskapet vokst med ca 30 000 gjester i året.

– Vi er stolte over hva vi har fått til på disse 10 årene. Vi kom inn i en bransje som var dominert av få og store aktører . Følelsen av at man virkelig får oppleve et annet land og dets kultur når man reiser er viktig for oss.

Vårt fokus ligger på frihet, lokalt preg og ekte reiseopplevelser, utdyper Leo Berbu, som også påpeker at det har vært en ubetinget suksess å satse på distriktene samt å jobbe med mindre hotell i stedet for store “skandinaviske” hotellkomplekser.

Den moderne charterkunde
– Vår erfaring er at den moderne charterkunde har stor reiseerfaring og behov for kvalitet i alle ledd. Det er i masseturismen ikke lenger gangbart med ”one size fits all ”, sier Berbu som har satt opp tre løfter som selskapet jobber etter.

1)       Det skal være enkelt å booke, og all informasjon skal være tilgjengelig enten man        gjør det over telefon, på nett eller i byrå.
2)       Flyet skal gå direkte til destinasjonen fra en flyplass i nærheten av der kunden bor.
3)       På reisemålet skal det finnes et godt utvalg av hotellalternativ, utflukter og aktiviteter.

Beste charterarrangør
Apollo ble for første gang kåret til Norges beste charterarrangør av en samlet reiselivsbransje under Grand Travel Award mandag kveld. Kåringen forgår ved at en fagjury nominerer et antall bedrifter i ulike kategorier som 350 reisebyråansatte over hele landet deretter tildeler karakter på en skala fra én til seks.
– Det å bli stemt frem til førsteplass viser at vårt langsiktige arbeid med å videreutvikle produktene samt opprettholde det gode samarbeidet med reisebyråene har vært riktig, sier Berbu.

Han berømmer reisebyråene for et godt samarbeid i 2008 og gir bransjen mye av æren for at Apollo har blitt en bestselger. – Vi setter svært stor pris på denne anerkjennelsen, og vi vil fortsette å jobbe hardt for å ha de beste produktene til den mest fornuftige prisen på markedet, sier Berbu.

For ytterligere informasjon og bilder, kontakt:

Helen Begby, informasjonssjef i Apollo
Tlf. 23 21 30 33, Mob. 93 06 31 60, E-mail: Helen.Begby@Apollo.no

Leo Berbu, Daglig leder Apollo
Tlf. 23 21 30 02, 23 21 30 00, E-mail: Leo.Berbu@Apollo.no

Nettsider: www.apollo.no

Om Apollo

Apollo er en av Norges største turoperatører og er siden 1.januar 2001 et heleid datterselskap til det Sveitsiske reisekonsernet Kuoni. Den skandinaviske delen av konsernet heter Kuoni Skandinavia og inkluderer Apollo, Kuoni og   flyselskapet Novair i Norge, Sverige, og Danmark. Kuoni Skandinavia har nærmere 900 medarbeidere og totalt 1.000 000 reisende til reisemål over hele verden. I Norge har Apollo kontorer i Oslo, Bergen, Stavanger og Trondheim. I 2008 omsette Apollo Norge for 1,8 milliarder kroner.